До вчера мотора на обороти си работеше много равномерно. Когато тръгна обаче се започваше едно чудене, един такъв спънат старт. Много не приятно. Това беше така в ниските обороти. Даже ми се струваше, че на по-студен двигател по-добре вървеше, но като загрее и идваше "пръта" в колелата. И което е много странно за мен.... на моменти се развинтваше и вървеше като бясна. Чак да не повярваш, че 1.4 моторче вади такава динамика. Едва днес я регистрирах и вече със спокойствие имах възможност да я пробвам по-обстойно как върви по булевардите. И радоста ми беше попарена. Луда работа, ту се развинтваше и вървеше много, ту се спъваше и на 1-ва и 2-ра предавка никаква я нямаше и беше много зле и на следващия светофар пак много пъргава и излиташе с лекота още на ниските обороти. И през цялото време така. Проблема се влоши доста след малко разходки из града. От тази вечер мотора започна да работи лошо и на празен ход. Вади лош звук. Все едно е на три цилиндъра. Потриса и се дави нещо. Като натисна малко газта и я отпусна рязко, докато падат оборотите до нормалния режим..... ми се чува, че пърпори и нещо в гърнето под мен. А работеше като часовник мотора преди. И не си мислете, че съм я ръчкал зверски. Стрелката изобщо не е влизала в червеното. Ще ви кажа и това, че преди 5-6 дни смених консумативите. Та възможно ли е това да е от неправилно зацепен ремък? Или иде реч за цапане на свещи което, много-много ме притеснява. Моля ви дайте мнения, че ще откача. Предната ми кола ги имаше същите симтоми и причината беше, че оливаше буквално едната свещ с масло и един от цилиндрите гаснеше понякога. За основен ремонт се оказа. Но тя беше Фиеста 90-та год. и много по-различна и проста. Дори нямаше ангренажен ремък например.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Мотора работи лошо
Collapse
X
-
Диагнозата беше: Вода около свещите при миене на двигателя. Ужас, с очите си я видях. Верно е, че го мих преди регистрацията, но им казах да внимават със свещите. Около два дни след миенето нямах никакви проблеми и всичко си беше нормално. Аз за това и я бях отхвърлил тази вероятност. Момченцата обаче от сервиза може би за да ми вземат паричките ми казаха, че имам за смяна и всички свещи три кабела и една лула. Всичко това 174лв. с труда. Дадох ги. Какво да се прави. Сега поне изчезнаха онези симтоми. Сега поне ми остана само едно притеснение. Ремъка. Дали е зацепен правилно.ALFA ROMEO 145 1.4TS "lusso"..
sigpic
ROVER 200 RF 2.0TDI
Comment
-
Първоначално публикувано от stenliКъде ги тез свещи и кабели за 170 лв да си купя и аз,големи артисти ейAlfa Romeo 146 1400 L MEDIO 16V TS '00 - Бивша
Чат за съфорумци: http://clubalfaromeo.walker-bg.info/
Comment
-
Лелеее почти бях забравил за тая вода при свещите.....ма при мен бяха малко по различни симптомите. Обаче и до сега ме напушва смях като се сетя как се бях стреснал с информацията която имах за итал колите и ремонтите по тях и всичко се оправи с 20 лв диагностика у Ванто.
П.С. Колега беше обещал снимки на колата която по ВИН пише че е с кожа МОМО......айде да се поправиш веднага98` Alfa Romeo 145 1.4i 16V Twin Spark 103 mad italian horses...
Comment
-
Да свещите са BOSH а кабелите не оригинални а някакви заместители. Всички знаем какви мародери са тези майстори. Сигорно кабелите и лулата са ми били наред, но как така ще ме пуснат да се размина само с едно измукване на водата от там. Нали трябва да ми вземат парите. За снимките няма проблем. Времето сега е много подходящо и ще ги направя тези дни. Супер стои кафяв кожен салон на маслено зелен цвят!ALFA ROMEO 145 1.4TS "lusso"..
sigpic
ROVER 200 RF 2.0TDI
Comment
-
С тия бошовските в най скоро време ше ти стане весело0888 232 484 - Бобо Extreme Service
sigpic
Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super
Comment
-
Първоначално публикувано от Nasko_77Първоначално публикувано от BoboС тия бошовските в най скоро време ше ти стане весело
щот сега си спестил некой лев, ама тея бързо замирали и ше треа се изръсиш за нови .............което при тез цени си е кофти....Alfa Romeo 146 ti
Comment
-
Първоначално публикувано от akulaПървоначално публикувано от Nasko_77Първоначално публикувано от BoboС тия бошовските в най скоро време ше ти стане весело
щот сега си спестил некой лев, ама тея бързо замирали и ше треа се изръсиш за нови .............което при тез цени си е кофти....ALFA ROMEO 145 1.4TS "lusso"..
sigpic
ROVER 200 RF 2.0TDI
Comment
-
[quote=Nasko_77]Първоначално публикувано от akulaПървоначално публикувано от "Nasko_77":73dp2wopПървоначално публикувано от BoboС тия бошовските в най скоро време ше ти стане весело
щот сега си спестил некой лев, ама тея бързо замирали и ше треа се изръсиш за нови .............което при тез цени си е кофти....[/quote:73dp2wop]
До колкото съм разбрал от форума се препоръчва "Денсо". Аз също имам проблем с колата от сорта на заглъхва в ниските обороти (аз също съм с BOSCH ) все едно се дави и като отида при Бобо и ако се окаже че проблема е в свещите... но имам голямо съмнение в неправилно зацепен ангринажен ремък. Понеже колата беше със сменени консумативи като я взех.Alfa Romeo 146 1400 L MEDIO 16V TS '00 - Бивша
Чат за съфорумци: http://clubalfaromeo.walker-bg.info/
Comment
-
Първоначално публикувано от Nasko_77..... Кво съм спестил? Тея дето ми ги сложиха евтини ли са? Че колко струват Голдън Лодж дето ги препоръчват тук тогава???
Сори, ама тез колици си искат парички постоянно.....Alfa Romeo 146 ti
Comment
-
Колега, първо честито за колицата!
Но не мога да повярвам на очите си
След като толкова време чете форума, пита за тунинг, и т.н. как не можа да прочетеш за важните неща, които ти предстоят след покупката на колата?! Как не можа да потърсиш/попиташ къде(при кого) да си смениш консумативите? От къде е сигурно да ги купиш. За да няма сега притеснения дали е зацепен правилно ремъка или не. Защо сега разбираш, че свещите на бош не струват, след като из форума на много места има негативни мнения за тях? Защо не почете първо малко, пък тогава да даваш пари за свещи? Направо ме разочарова
А къде са старите ти свещи? Каква марка са? Не е късно да ги върнеш обратно в мотора и да махнеш бошовете.Alfa Romeo 159 SW 1.9JTDm '07
EX' Alfa Romeo 145 1.4TS '98
Comment
-
Първоначално публикувано от BodomКолега, първо честито за колицата!
Но не мога да повярвам на очите си
След като толкова време чете форума, пита за тунинг, и т.н. как не можа да прочетеш за важните неща, които ти предстоят след покупката на колата?! Как не можа да потърсиш/попиташ къде(при кого) да си смениш консумативите? От къде е сигурно да ги купиш. За да няма сега притеснения дали е зацепен правилно ремъка или не. Защо сега разбираш, че свещите на бош не струват, след като из форума на много места има негативни мнения за тях? Защо не почете първо малко, пък тогава да даваш пари за свещи? Направо ме разочарова
А къде са старите ти свещи? Каква марка са? Не е късно да ги върнеш обратно в мотора и да махнеш бошовете.ALFA ROMEO 145 1.4TS "lusso"..
sigpic
ROVER 200 RF 2.0TDI
Comment
Comment